top of page

HISTORIA

SJÖBLOM INFRA OY ON MONIPUOLINEN JA AMMATTIMAINEN YRITYS MUUN MUASSA MAARAKENNUSALALLA LÄNSI SUOMEN ALUEELLA.

SJÖBLOM INFRA ENTINEN SJÖBLOMIN KAIVIN – KANITARHASTA VOIMALAITOSRAKENTAMISEEN

Yritys, joka sai alkunsa kanitarhasta Purmon Narsissa 1950-luvulla, voidaan tänä päivänä laskea läänin suurimpiin maa- ja vesirakennusalalla. Yrityksen perustivat veljekset Svante ja Gösta Sjöblom. Toiminta alkoi puukuljetuksella hevosella ja traktorilla Purmon metsissä. Metsä tuli antamaan vielä toisen tärkeän elinkeinon, metsäojituksen. Tähän tarkoitukseen veljekset ostivat ensimmäisen traktorikoneen merkiltään Hydromaster ja Ford Country puskutraktorin.


60-luvulla Svantte muuttaa Pedersören Sandsundiin ja yritys tekee vielä yhden askeleen kehityksessä eteenpäin ja ostavat hydraulisen kaivinkoneen n.s. ympäripyörivän koneen merkiltään Fiskars 550. Näinä aikoina vesiverkoston ja teollisuuden laajennus tuottaa monia työmahdollisuuksia. Vesi- ja viemärilinjastoprojektit tulivat olemaan yrityksen keskeisimpiä työllistäjiä vuosikymmenien ajan.


Vuonna 1974 yritys vakiintuu rakentamalla korjaamohallin ja toimiston Sandsundiin. Sjöblomin Kaivin näkyy nyt myös yritysrekisterissä. Työtehtävien lisääntyessä ja monipuolistuessa, yritys investoi useampiin kaivinkoneisiin, dumppereihin, kuorma-autoihin ja traileriin.  Valtatie 13 rakentaminen vie, Svanten sanoja lainaten, yrityksen lastenkengistä. 


Nousukausi 80-luvun loppupuoliskolla antoi yritykselle mahdollisuuden kehittyä vaativien urakoiden muodossa kuten esim. voimalaitosrakentaminen Uudessakaarelpyyssä, Långforsin voimalaitos sekä kunnallistekniikka 70 mökille Vimpelissä että terassointityöt kaksoisraiteelle VR:lle Seinäjoella.


1990-luku antoi, taantumasta huolimatta, mahdollisuuksia kehittyä. Yrityksen tärkeimpiin tehtäviin tällä vuosikymmenellä oli Outokummun paikoitusalueen ja tieliittymän rakentaminen ja Outokummun kaatopaikan sulkeminen, Trullö sataman laajentaminen ja Purmo- ja Ähtäväjoen ruoppaaminen. Näiden lisäksi Wisatimberin uuden lajittelulinjan ja tukkikentän maarakennustyöt johti korvaamattomaan yhteistyöhön UPM Kymmenen kanssa.


Alholmens Kraftin perustuksien rakentaminen ja soodakattilaprojekti WISA 800 ovat yrityksen historian vaativimmat työtehtävät. WISA 800, vuonna 2004, palkitsi Sjöblomin Kaivimen projektin joustavimmaksi ja yhteistyökykyisimmäksi urakoitsijaksi.


Sjöblomin Kaivin on viime vuosina tehnyt tietoisia panostuksia tehdaspalveluihin Alholmens Kraftille ja UPM Kymmenelle. Lisäksi on keskitytty monipuoliseen kehitykseen maarakennusalalla, puutavarakuljetuksessa ja biopolttoaineiden murskauksessa sisaryhtiö Biokross AB:n kautta. 


Vuonna 2019 yritys oli modernimman nimen tarpeessa. Tästä johtuen Sjöblomin Kaivimesta tulee Sjöblom Infra.


Pätevyys, luotettavuus, yhteistyöhalu ja kehitys ovat vieneet Sjöblom Infraa eteenpäin vuosien aikana ja ovat yrityksen avainsanoja vielä tänäkin päivänä!

bottom of page